PRODUKTER

Ventilationsvinduer 100% ren energi

Et Ventilationsvindue er et vindue med flere funktioner:

- fungerer som simpel klimaskærm

- leverer et kontinuerligt og behageligt indeklima

- yder op til 25% i besparelse på varmeforbruget

- og bidrager til et grønnere miljø

Uanset hvilken funktion der måtte veje tungest for den enkelte, er der næppe nogen der ønsker at fravælge hverken komfort, økonomisk gevinst eller et sundt indeklima.

For os betyder det uendeligt meget at vinduet gør en stor forskel for dit helbred og din økonomi, samtidig med at vinduet ikke efterlader sig negative klimafodspor. Ganske enkelt, til gavn og glæde lige nu, for vore efterkommere og moder jord.

Simpel klimaskærm

Ventilationsvinduer produceres i mange varianter og designs, og kan dermed tilpasses stort set ethvert byggeri, nyt som gammelt. Ydermere er der mulighed for at lave individuelle løsninger, bl.a. til renoveringsopgaver der er omfattet af fredning og/eller bevaring. Læs mere om vinduestyper her.

 

Sundt indeklima

Et tempereret og kontinuerligt luftskifte er nødvendig, for at skabe et sundt og behageligt indeklima. Igennem årtier har vi bygget vore huse, mere og mere tætte, hvilket til tider har medført problemer med at skabe et sundt indeklima, da fokus primært har været koncentreret på at optimere isoleringsværdierne, og herefter at skabe det nødvendige luftskifte. Samtidg har vi, hver især individuelle vaner i forhold til udluftning - nogle lufter måske ikke så meget ud i den kolde tid, da det koster for meget på varmeregningen, eller fordi det tager for lang tid at genvinde en tilpas rumtemperatur, mange glemmer det eller forventer at udsugning fra vådrum og emhætte bør være tilstrækkeligt til at opretholde et udemærket indeklima. Vi har efterhånden stor fokus på sundhed, når det kommer til sund kost og motion, måske dyrker vi det ikke, men vi er alle bevidste om at det er sundt. Langt fra alle er bevidste om, hvor meget det påvirker vores velbefindende, vore børns trivsel, vore kollegers eller skoleelevers ydeevne i arbejdssituationer. Og mange gange opdager vi slet ikke at Co2 indholdet stiger, da vi blot bliver en anelse 'berusede' af at ilt indholdet i luften falder.

 

Vi oplever i større og større grad, at de forskellige energiløsninger der bygges ind i ejendomme, konflikter i samspillet med tilbehørs-produkter, dvs. at et energi-system sjældent står helt alene, men hvis funktion afhænger af andre mekaniske installationer.

 

Spar penge

Der er mange penge at spare ved at vælge Ventilationsvinduer, - hvor meget afhænger bl.a. af hvor mange Ventilationsvinduer man vælger at, eller kan, få installeret, hvor store partierne er, hvordan de sidder placeret i forhold til verdenshjørnerne, hvor stort luftskifte der er nødvendig etc.

På trods af at Ventilationsvinduer, som oftest, er dyrere i indkøb end almindelige danske vinduer, er vinduet i stand til at tjene sig selv hjem, typisk i løbet af 4-8 år, hvorfor det kan betale sig på den lange bane. Ydermere kan man helt spare indkøb og installationen af sekundære ventilations-systemer, da vinduet kan levere frisk forvarmet luft fuldt ud.

Vedligeholdelsesmæssigt, adskiller vinduerne sig ikke i forhold til almindelige vinduer, mens det på ventilationsdelen er langt mere simpelt at vedligeholde - dvs. ingen bekostelige rensninger, filtre eller tilsatte ventilationsrør.

 

Grøn fornuft

Foruden besparelsen i kroner og øre, skånes miljøet. Ventilationsvinduer fungerer uafhængigt af elektronik, for at kunne fungere - det er helt naturligt!

EU har beregnet at besparelsen ved at anvende Ventilationsvinduer, ville spare ca. 15% af europas samlede energiforbrug - til sammenligning kan vindmøller spare ca. 6% (ifølge EU). Dvs. ikke alene vil den enkelte forbruger opnå en bedre økonomi og et sundere indeklima, men samlet set ville man kunne sænke energiforbruget i sådan en grad, at det faktisk gør en kæmpe forskel.

Det er vigtigt at huske på at den frie energi vi selv kan udnytte lokalt, er mange gange mere miljøvenlig, end den 'grønne' energi du kan købe, da den koster unødig energi at transportere fra producent til forbruger.

 

Din egen energikilde

Gevinsten af et Ventilationsvindue, kommer dels fra solens påvirkning og dels fra det 'varmetab' der er fra husets opvarmning. På en solrig dag, kan vinduet producere store varmemængder, mens det på en kold dag, blot vil genvinde den varme der udledes fra boligen, der med et traditionelt vindue, ellers ville være tabt. På denne måde opretholder vinduet selv balance i luftskifte, varmetilskud og genvinding, og du vil altid opnå et optimalt resultat.