Materialer

Teknisk information

Materialer

træ

Der anvendes udelukkende kernetræ til fremstilling af Ventilationsvinduer. Kernetræ optager mindre fugt end splinttræ, og det holder længere.

 

Knaster fjernes og vi fingerskarer og laminerer træet for at opnå den bedst mulige holdbarhed og den bedste basis for en optimal overfladebehandling.

 

Vi har stor erfaring med andre træsorter som mahogni, samt træ/kork for bedre isolering.

 

Type 1900

Samtlige rammer og sprosser produceres i Sibirisk lærketræ. Karme og poste produceres i Nordsvensk kernefyr.

 

Type 2000

Fremstilles i fyr, kernetræ alle steder, hvor træet kommer i kontakt med vind og vejr.

 

Vi bruger en miljørigtig og holdbar grunding og overfladebehandling, der naturligvis lever op til alle krav, bl.a de anerkendte tekniske bestemmelser fra Vindues Industrien. Leveres som stan-dard i hvid RAL 9010, men ønsker om andre farver kan efterkommes.

 

Vinduerne kan leveres linolie-malede mod tillæg.

 

Side- og topglaslister leveres som trælister med skjult søm, og bundglaslister er som standard udført i pulverlakeret aluminium.

 

komposit

Type 2100

Leveres med udvendige dele i indfarvet komposit, hvid RAL9010.

Komposit er vedligeholdelsesvenligt, men skal dog holdes rent for skidt, snavs og trafikfilm med jævne mellemrum, for at undgå ætsning i overfladen, tilsvarende PVC-vinduer.

 

Som standard leveres træoverflader overfladebehandlet hvid RAL9010 men kan dog mod tillæg overfladebehandles i RAL og NCS farver.

 

Climawin Termostastiske air-flow ventilsystem:

Climawin ventilerne er sprøjtestøbt i PUM. De termostatiske voksmotorer er i messing. Ventilsystemet er vedligeholdelsesfrit og skal hverken renholdes eller justeres. Hele konstruk-tionen og valget af materialer er gjort med sigte på at teknologien skal holde lige så længe som vinduerne.

 

Bund- og topriste:

Pulverlakeret galvaniseret stål. Standardfarve er hvid, RAL 9010 men andre farver kan efterkommes.