Kontor - administration

Referencer - kontor/administration

 

Horn Ventilationsvinduet er valgt i en række projekter, hvor indeklimaet skal forbedres, men hvor der ikke er plads eller økonomi til at gøre større indgreb i bygningen for etablering af fuld mekanisk ventilation. Med små midler og nye Ventilationsvinduer nogle steder kombineret med behovsstyret udsug, giver gode løsninger som hænger sammen. Flere projekter er på vej og bliver beskrevet snarest.

 

Institutionen Heimdal, Århus Kommune.

 

Ombygning af tidligere plejehjem til bo-center for unge. I administrationsdelen valgte kommunen Horn Ventilationsvinduer type 2000 i træ/træ.

 

Ved at få tilført frisk forvarmet luft gennem vinduerne sparede kommunen en opgradering af det eksisterende ventilationsanlæg og omlægge til tidsstyret udsug. Der er siden januar måned lavet IC-meter målinger, som bekræfter at indeklimaet holdes i fin balance og installationen fungerer efter hensigten.

I Heimdal er hvert vinduesparti en kombination af Ventilationsvinduer med dobbelt-konstruktion og indvendig alu-ramme foroven og et almindeligt 2-lagsvindue som bredt parti forneden.

 

Fællesorganisationens Boligforening, Slagelse.

 

Mødelokalerne på øverste etage bliver meget varme når solen står på. FOB har valgt at montere gavlparti med Horn Ventilationsvinduet for at sikre konstant tilførsel af frisk luft samt udnytte selvkølingseffekten.

 

Ventilationsvinduet type 2000, træ/alu, monteret i august 2015.

 

Løsning: Hybrid. Manuelt styret elektrisk udsug gennem tag.

Glasslåven, Gran Kommune, Norge. Arkitekt: GAIA arkitekter, Oslo. Rådg. Ing.: Asplan Viak.

 

Delvist nybygget ejendom, som har opnået Enova-støtte. Den gives som en anerkendelse for grøn nytænkning ved at anvende Horn Ventilationsvinduet, som primær ventilationsløsning suppleret med nogle få mekaniske udsug. Byggeriet er tilmed et af de første i Norge som har fået Arbeitstilsynets godkendelse med naturlig/hybrid ventilation.

 

Foruden administration rummer bygningen også dansesal, butik og værksteder. Byggeriet indvies i november, 2015.

 

Ventilationsvinduer type 2000, træ/træ med og uden sprosser.

 

Den primære løsning er naturlig ventilation. Mødelokaler og toiletter har mekanisk udsugning.