Sådan får du verdens sundeste indeklima

Teknologien bag Ventilationsvinduet og Living Better giver billig ventilation og naturligt indeklima

Ventilationsvinduet er billig ventilation – og den bedste

Den korte version:

Ventilationsvinduet slipper frisk luft ind. Andre vinduer slipper luften direkte igennem, så du kan opleve træk og kulde. Inde i Ventilationsvinduet bliver den friske luft varmet op af varmetabet fra din bolig. Det giver dig store besparelser på varmeregningen.

Om sommeren er vinduerne automatisk med til at holde en behagelig temperatur indenfor.

Det er derfor, vi kalder Ventilationsvinduet for et intelligent vindue.

Billede

Hør direktør Peter Clausen forklare teknologien og fordelene på 51 sekunder

Den lidt mere tekniske version:

Ventilationsvinduet har patenterede ventiler i karmen. De er udviklet og testet i Danmark af Horn Group, så de passer til vores byggereglement og de voldsomme danske vejrforhold.

Vinduet består af en indvendig og en udvendig rude med ventiler i bund og top.

Ventilerne kræver ikke strøm. De er styret af voksmotorer, som justerer sig selv efter udetemperaturen. De udvider sig i varmen og trækker sig sammen i kulde. Motoren er forseglet med en membran, så den kræver ingen vedligeholdelse.

Ingen strøm

Ventilationsvinduet fungerer uden strøm.

Hver ventil er udstyret med en lille motor, der udvider sig og trækker sig sammen ved temperaturudsving. Det kræver ingen vedligehold, justering eller strøm.

Funktioner

Produkt i brug

Normal-indstillingen (forår og efterår):

Den friske luft kommer ind gennem ventilen i bunden af vinduet. Den varme, som slipper ud af rummet gennem vinduet, varmer den friske luft op. Solens stråler hjælper også til. Og som vi alle ved, stiger varm luft til vejrs. I toppen af vinduet ledes den friske luft ind i boligen.

Produkt i brug

Vinter-indstillingen (under 10 grader):

Du er fri for træk om vinteren. Ventilen leverer automatisk en svagere luftstrøm, så vinduet har bedre tid til at opvarme den friske luft. Fraunhofer-Gesellschaft har dokumenteret, at man ikke oplever træk mere end 60 cm fra vinduerne.

Produkt i brug

Sommer-indstillingen (over 16 grader):

Frisk luft får lov at strømme direkte ind gennem en bypass-ventil i toppen af vinduet. Luften mellem ruderne bidrager til at køle vinduet af og bliver ledt tilbage til naturen.

Hvordan giver Living Better bedre indeklima?

Den korte version:

Living Better er en kombination af Ventilationsvinduer og en varmepumpe.

Pumpen trækker fugt og varme ud af den gamle luft og genbruger den i gulvvarme og varmt brugsvand.

Det sparer dig for dyre installationer som mekaniske genvindingsanlæg, jordvarme og solceller med mere.

Billede

Den lidt mere tekniske version:

Living Better er et komplet koncept til sundt indeklima. Det giver dig så lavt energiforbrug, at du kan overholde kravene til energiniveauet i BR18 uden alternative energikilder som fx solceller.

En udsugningsvarmepumpe fra IKM øger effekten af Ventilationsvinduerne ved at skabe et undertryk fra sin centrale placering i boligen eller ejendommen.

Du kommer ikke til at mærke undertrykket. Alligevel er det nok til at trække den brugte luft til pumpen, så fugten og varmen kan gøre gavn i stedet for skade.

Varmepumpen er behovsstyret og kan justere gulvvarmen efter udetemperaturen.

Produkt i brug

Din garanti for korrekt energiberegning

Ventilationsvinduet har typisk en statisk U-værdi på niveau med 3-lags vinduer. Det reduceres, når vi indregner den dynamiske effekt, som bliver et direkte udtryk for energitilførslen gennem udluftning.
Vi omregner gratis for dig med vores energiberegnings-program, som er udviklet specielt til Living Better og Ventilationsvinduet af Aalborg Universitet.

Send os din plantegning, facadeskitse og en kort beskrivelse af bygningens hoveddata på info@ventilationsvinduet.dk eller brug vores kontaktformular.

Optimal brug af Ventilationsvinduet

Grundventilation:

Du får optimal glæde af dine nye Ventilationsvinduer ved installering af mekanisk sug, der sikre kontinuerlig luftudskiftning. Ventilator monteret i toiletter/baderum sikre en god ”gennemskylning” af boligen med frisk forvarmet udeluft. Ventilationsluften skal kunne pacere frit under alle indvendige døre.

De indvendige ventiler på Ventilationsvinduernes overkarm skal stå altid åbne – dog kan enkelte ventiler kortvarigt lukkes i forbindelse med stormvejr, som kan give mindre træk- og støjgener.

Horn Group anbefaler PAX Calima eller Intellivent SKY ventilatorer, som vi ved henvendelse gerne fremsender brochuremateriale på.

 


LivingBetter konceptet:

Med LivingBetter (IKM udsugsvarmepumpe og Horn Group Ventilationsvinduer) sikre varmepumpen en kontinuerlig luftudskiftning døgnet rundt, 365 om året. Når varmepumpen ikke producere energi til boligopvarmning og varmt brugsvand køre en udsugsventilator for at sikre boligens grundventilation. Det er vigtigt at varmepumpen indstilles til korrekt luftudsugningsmængder umiddelbart efter installationen og at  ventilationsluften kan passere frit under alle indvendige døre.

De indvendige ventiler på Ventilationsvinduernes overkarm skal stå altid åbne – dog kan enkelte ventiler kortvarigt lukkes i forbindelse med stormvejr, som kan give mindre træk- og støjgener.

Book et gratis vinduestjek