Living Better letter energirammeberegningen

Kommende bygningskonstruktører møder en umulig opgave på studiet. Med Living Better-konceptet kan den endelig løses

08. September 2019

BR2020 kan give mange bygningskonstruktører hovedpine.

Moderne byggeri skal helst have mange store vinduer. Uden at blive for varme.
Eller bruge mange ressourcer på ventilation.

Hvad gør man så? Living Better er en oplagt løsning.

Flere og flere får øjnene op for, hvordan Ventilationsvinduet kan få deres byggeri ned under lavenergirammen og sikre frisk luft i hele boligen i kombination med en udsugningsvarmepumpe.

Det skete også for et hold bygningskonstruktør-studerende, da de fik en umulig opgave på andet semester.

“Hvis I når under U-værdien, har I regnet forkert.”

Så kontant lød meldingen fra statiklæreren til de studerende på Erhvervsakademi Sjælland – Zealand.

Opgaven var at få et funkishus med kæmpe vinduer til at overholde BR2020.
Opgaven er berygtet for at være umulig at løse.

Takket være Living Better lykkedes det den første gruppe studerende i opgavens historie at nå et godt stykke under grænseværdien. Og da det stod klart, at de som de første ikke havde regnet forkert, fik de et 12-tal.

“Bygherre ville have de store vinduer, så vi skulle jo finde en løsning. Vi overvejede tykkere vægge eller en ventilationsløsning, som sparede på energien. Heldigvis faldt vi tidligt i forløbet over Ventilationsvinduet og Living Better,” fortæller Mathias Almin Christensen.

Risikoen ved at gøre væggene tykkere er, at konstruktionen kan blive meget dyrere. Men så langt behøvede Mathias og hans gruppe heldigvis ikke at regne på den løsning. Han sendte billederne af facaden og plantegningerne til os og spurgte os til råds.

“Vi fik hurtigt et forslag til, hvordan Living Better kunne bruges i byggeriet. Det er jo utroligt, at man kan få frisk og opvarmet luft gennem vinduerne. Det var med til at give vores opgave den laveste U-værdi,” siger Mathias Almin Christensen.

I skrivende stund går han på 3. semester, hvor studiet mest handler om at beregne og bygge stålhaller. Men på 4. semester skal der bygges lejligheder, og så forventer han igen at bruge Living Better.

Vi glæder os over at se fremtidens bygningskonstruktører tage Living Better til sig.