Living Better

Byg boliger med sundt indeklima

Living Better

Gør sundt indeklima til god forretning

Living Better gør byggeri til en bedre forretning, sikrer verdens bedste indeklima og nedbringer ressourcespild i hele bygningens levetid.

Produkt i brug

Vi deltager i programmet ”Vejen til Seier"

Med fokus på at skaffe kapital til internationaliseringen af Ventilationsvinduets unikke indeklima- og energikoncept LivingBetter repræsenterer Peter L. Clausen og Christian Thing Living Better-konceptet i den første udgave af TV2 store satsning ”Vejen til Seier”, som sendes første gang den 18. marts kl. 20.00.

Følg programmet over de næste par måneder og følg Christian og Peters arbejde for at tiltrække Lars Seier som investor i LivingBetter og hans mulighed for at få del i det store potentiale, som den unikke løsning har på det internationale marked for fremtidsikre, bæredygtige energi og indeklimaløsninger til både eksisterende og nybyggeri.
Foto: Per Arnesen/TV2.

Hvis du bygger boliger, kender du alt til, hvor udfordrede de er på indeklimaet.

Vi skal holde boligerne tætte, så vi ikke spilder unødige ressourcer på opvarmning. Men hvis beboerne ikke sørger for at lufte godt ud, giver tætheden perfekte vækstvilkår for skimmel og mug.

Den bedste løsning er at lufte ud med gennemtræk flere gang om dagen. Men i Danmark holder blæst, regn og kulde os tit fra at gøre det.

Du har sikkert mødt familier med eksem, kroniske hovedpiner, astma og andre luftvejssygdomme – som alt sammen kan skyldes dårligt indeklima.

Det sundeste indeklima

Løsningen på dårligt indeklima blev allerede opfundet for mere end 256 år siden.

Da Vinterpaladset i Sankt Petersborg blev bygget, udviklede man et vindue, som kunne slippe forvarmet frisk luft ind.

Siden 2004 har vi arbejdet videre med teknologien i det, vi i dag kalder Ventilationsvinduet. Vores patenterede ventilsystem skifter selv mellem opvarmning og nedkøling af boligen. Når det er stegende hedt udenfor, slipper vinduerne den friske luft direkte ind uden opvarmning. Når det er under 10 grader udenfor, leveres en svagere strøm af forvarmet luft.

Ventilationsvinduer sikrer verdens bedste indeklima uden at kræve strøm eller større vedligeholdelse.
Ventilerne er indstillet fra fabrikken, så en årlig støvsugning eller aftørring er nok til at holde deres funktion i top.

Living Better kombinerer de intelligente vinduer med én enkelt varmepumpe per bolig. Pumpen suger den fugtige luft til sig. Men i stedet for bare at sende den ud af boligen, fører pumpen varmen videre til gulvvarme og brugsvand.

Mere bolig for pengene

med Living Better og Ventilationsvinduet

Der er mange penge at tjene ved at bygge nye boliger eller renovere gamle med Living Better-konceptet.

Andre moderne ventilationssystemer stjæler både loftshøjde og meget skabsplads i boligerne. Med Living Better og Ventilationsvinduet er du fri for det.

Living Better kræver kun en varmepumpe. Vi benytter EX-serien fra IKM, fordi de sparer plads og har høj genvinding.
Men kan det lade sig gøre med det gældende bygningsreglement?
Ja, et beregningsprogram udviklet på Aalborg Universitet dokumenterer Living Betters positive effekt på energiforbruget. Med Living Better kan du let overholde BR18 uden at bygge usundt tætte boliger.
Vi leverer de nødvendige energirammedata til enhver byggesag.
Kontakt os og hør mere.