Nytænkning giver sundt indeklima i nye rækkehuse

Signatur arkitekter opfylder kundernes øgede krav til godt indeklima ved at vælge Living Better til nye rækkehuse

12. June 2019

Eksklusive rækkehuse ved Gudenåens bred giver beboerne et sundt indeklima med den komplette indeklima- og ventilationsløsning Living Better.

Fire spændende rækkeboliger i første række til Gudenåen i Langå tegnet af Søren Nørgård fra Signatur Arkitekter er under opførelse. De fire rækkehuse er i halvandet plan med trempel mellem hver. Hver bolig udgør 138 m2, inkl. to hemse.

Rækkehusene opføres som boliger i topkvalitet, hvor funktion, komfort, stil og æstetik smelter naturligt sammen med kravet om det bedst mulige indeklima og optimal bæredygtig energiløsning.

Planløsningen består af et stueplan med entré, gæstetoilet og ét stort, fusioneret køkkenalrum og stue, hvorfra man åbner ud til en privat have. Førstesalen åbner op til en fantastisk udsigt over naturen og vandet, og byder på fire soveværelser samt et stort badeværelse. De to rummelige hemse pryder tagetagen øverst – med boligens måske bedste udsigt.

Alle materialer er valgt med omhu og med fokus på høj kvalitet. Den naturskønne adresse emmer af idyl, med grønne omgivelser, skoven og
ikke mindst Gudenåen direkte for sine fødder. Interessen for de eksklusive rækkehuse har været stor og tiltrukket kvalitetsbevidste købere med krav til bade et godt indeklima og bæredygtige løsninger som skåner miljøet.

Valget af Living Better energi- og indeklimaløsning var lige til. Husene skal opfylde målgruppens høje krav. Det har Signatur Arkitekter sikret ved at indgå en aftale med Horn-Group om levering af LivingBetter løsningen. Princippet med, at al lufttilførsel sker med frisk forvarmet luft gennem Ventilationsvinduer i kombination med en højeffektiv IKM udsugsvarmepumpe lever til fulde op til bade målgruppens og de byggetekniske krav I BR2018 eller BR2020.

Der opnås store installationsmæssige fordele da løsningen ikke kræver kanalføring til indblæsningsluft, men alene udsug fra køkken, bryggers og bad. Afkastluften udnyttes til at lave varmt vand og varme. Dermed er der sparet et ventilationsanlæg, fjernvarmeopkobling, en udvendig varmepumpe-del og opgravning til jordvarme. Forhold som har gjort den samlede grønne Living Better løsning økonomisk attraktiv.

Boligerne forventes at stå færdige i august 2019. Signatur Arkitekter har erfaringerne med Living Better løsningen fra et rækkehusbyggeri på Tingager ved Randers. Her er boligerne mellem 92m2 og 110m2 og opført i gode materialer og godkendt til BR2018. Valget af Living Better er igen sket ud fra ønske om bæredygtighed, forenkling og for at undgå for meget kanalføring og nedhængte lofter i de relativt små boliger.

De valgte IKM varmepumper har også her vist sig meget energi-effektive og den støjsvage konstruktion gør den velegnet til mindre boliger.
Living Better energi- og indeklimaløsning udbydes Horn-Group Aps., som har udviklet Ventilationsvinduet. Det sker i samarbejde med IKM A/S,
som er førende eksperter og udbydere i Danmark af højeffektive udsugningsvarmepumper. Løsningen opfylder bygningsreglementet og leveres med fuld dokumentation for hvert byggeprojekt til brug i BE18 og for energimærkning.

Living Better er på kort tid taget i anvendelser i mere end 50 en-familieboliger landet over. Living Better blev fornylig nomineret til den tyske energiefficienspris.