Vinduer med udluftningsventil

Ventilationsvinduer i alle udførelser

Ventilationsvinduets patenterede ventilsystem passer til vinduer i alle udførelser – faste såvel som gående, topstyrede og sidehængte.

Vores vinduer med udluftningsventil er så effektive, at de kun behøver at være installerede få steder i boligen.

Ventilationsvinduer er perfekte til både renovering og nybyggeri. Vi producerer Ventilationsvinduer i det samme design som standardvinduer og -døre.

Uanset hvordan dit behov for godt indeklima og luftskifte ser ud, leverer vi altså den pakke af vinduer og døre, som passer præcist til dit byggeri.

Ventilationsfunktionen = frisk luft

Ventilerne er fræset diskret ind i karmen på vores produkter.

Den friske luft kommer ind gennem en ventil i bundkarmen i den udvendige ramme. Herfra bevæger luften sig op mellem de to rammesæt i takt med, at den forvarmes.

I overrammen sidder et sæt ventiler, som automatisk regulerer luftstrømmen ind i bygningen.

I luftindtaget sidder et filter, som standser insekter og groft støv. Filteret kan nemt tages ud og rengøres. Ventilationsvinduet har en selvfiltrerende funktion overfor mindre partikler i udeluften. De falder simpelthen til bunds og kan støvsuges op.

Ventilationsprodukter til ældre bygninger

Ventilationsvinduet er oprindeligt udviklet til at skabe bedre indeklima i ældre boliger, hvor etablering af ventilation kan være kompliceret, pladskrævende og kostbart.

Når en bolig renoveres med nye vinduer, bliver den meget mere tæt. Det kræver meget mere udluftning, end man er vant til, hvis fugtskader og skimmelsvamp skal undgås. Derfor anbefaler mange at montere et ventilationsanlæg på samme tid.

Det er heldigvis enkelt og billigt at få luftet nok ud med de rigtige vinduer. Ved at sætte Ventilationsvinduer ind i sove- og opholdsrum, sikrer du løbende komfortabel luftudskiftning.

Du slipper for at åbne og lukke vinduer i det daglige og er helt fri for det voldsomme indgreb i boligen, det kan være at etablere mekanisk ventilation – med plads til anlægget og rør til hvert rum.

Ventilationsvinduet kan suppleres med en varmepumpe i konceptet Living Better. Det er designet til nye boliger, men er også en fordel i nogle renoveringsopgaver.

Vi har udviklet en række vinduer og døre i serien Vent-1900, som passer til mere end 100 år gammel arkitektur. Vent-2000 serien er designet til bygninger fra 1960 og frem.

Billede

Ventilationsvinduer i nye bygninger

Living Better er et komplet koncept til levering af varme, varmt vand og frisk luft til nybyggede boliger. Nye huse, rækkehuse og lejligheder kan opfylde det gældende bygningsreglement uden traditionelle varmekilder, når de bygges med Living Better.

Ventilationsvinduet kombineres med en højeffektiv udsugnings- og luft/vand-varmepumpe. Det dækker behovet for varmt brugsvand, varme og ventilation i én løsning.

Ventilationsvinduerne tilfører boligen den nødvendige mængde frisk og forvarmet luft, som varmepumpen skal bruge til at producere varme og varmt brugsvand. Fordi luften er forvarmet, bliver varmepumpen mere effektiv.

Varmepumpen suger luften fra køkken, bryggers og bad. Den trækker energien ud af varmen og fugten i udsugningsluften. Afkastluften kan være helt ned til -15 grader C og stadig dække boligens behov for varme.

Der installeres kun ventilationsrør fra køkken, bryggers, bad og toiletrum. Al frisk luft kommer ind gennem Ventilationsvinduerne i boligens opholdsrum, så den er varmet op på forhånd.

Varmepumpen er støjsvag og fylder selv i den største udgave ikke mere end et almindeligt køleskab. Den kan installeres i teknikskabet i bryggerset, i entréen eller køkkenet.

Living Better er installeret i en lang række boliger. I nye boliger har den ladet bygherren spare ventilationsanlæg, ventilationsanlæg, centralvarme, fjernvarme og naturgas helt væk. I ældre boliger kan den halvere fjernvarmeforbruget.

Vent-2000 serien er designet til moderne byggestil og bliver ofte valgt i træ/alu til nybyggerier.

Billede

Udsugningsvarmepumper

Produkt i brug

Moderne udsugningsvarmepumper er så effektive, at de kombineret med Ventilationsvinduet kan udgøre den samlede energi- og indeklimaløsning for bygninger. Energien i afkastluften bliver udnyttet helt optimalt, det samlede energiforbrug bliver minimalt, og indeklimaet bliver perfekt.

Ventilationsvinduet samarbejder med førende udbydere af udsugningsvarmepumper til alle former for byggeri og tilbyder det komplette Living Better-koncept, når det lader sig gøre i byggeriet.

Hvad koster produkterne?

Ventilationsvinduer er typisk 4.000 kr. dyrere end standardvinduer. Til gengæld sparer du et mekanisk ventilationsanlæg væk.

Derfor tjener Ventilationsvinduet sig hurtigt hjem på sparet energiforbrug som ifølge beregninger foretaget af Aalborg Universitet er i størrelsesordenen 20-25 % pr. år sammenlignet med ældre 2-lags termoruder.

Du sparer både boligen og beboerne for generne fra et dårligt indeklima og fugtskader.

Det er nemt

Nem vedligeholdelse
Systemet er konstrueret, så kun et minimum af vedligehold er nødvendigt for at sikre funktionen i vinduernes levetid. Der kræves ingen indstillinger eller justering.

Godkendelser og garanti

Fremstillingen af Ventilationsvinduet opfylder kravene til CE-mærkede produkter og foregår i DVC-godkendt regi.

Det intelligente ventilsystem er patenteret og testet på det tyske forskningsinstitut Fraunhofer-Gesellschaft for præcision og stabilitet. Aalborg Universitet har anvendt testresultaterne til udvikling af et beregningsprogram, som gør os i stand til at levere al nødvendig dokumentation af energieffekten.

Vi yder 10 års garanti på både vinduer og døre.